SAVETI

Ovo su saveti kako raditi sa PSTEC-om. Zbir su mojih iskustava nakon duzeg vremena u radu sa ovom izuzetnom tehnikom.

Dakle, kao prvo, kad pocnete da radite sa klik trek audio trakama, potrebno je savladati tehniku. Pocnite sa nekim manje znacajnim dogadjajem i vezbajte brisanje i neutralisanje negativnih osecanja.

Nakon toga, obrisite sve traumaticne dogadjaje ako ih imate uz pomoc klik treka. Raspitajte se o svojoj proslosti i brisite ih. Ako se ne secate neke traume, onda je zamislite i oseticete negativno osecanje tako da mozete da radite na tom zamisljenom dogadjaju. Jako je vazno da obrisete sve traume pre nego sto predjete na sledeci korak.

Nakon sto ste obrisali traume, mozete da radite na svojim problemima. Iako je korisno i da samo nasumice brisete negativna osecanja, potrebno je da sad radite na svojim negativnim uverenjima i negativnim navikama zato sto negativna uverenja cesto izazivaju negativna osecanja. Samo raditi na negativnim osecanjima nije dovoljno! Uverenja i osecanja su medjusobno povezana i prozimaju se. Recimo da je neko neorganizovan. Prvo je potrebno raditi na negativnim osecanjima koji su u vezi toga. Naprimer, mozda mu je majka kao detetu uz viku i dreku prigovarala zasto je njegova soba u neredu sto mu je izazivalo ljutnju. Takav dogadjaj i osecanje ljutnje u vezi sa njim, moze da bude uzrok njegove neorganizovanosti, recimo iz otpora prema majci. Nakon sto se obrise ovaj dogadjaj i osecanje ljutnje, potrebno je izmeniti i negativno uverenje. To se radi uz pomoc PSTEC pozitiva. Ova traka nije besplatna i neophodna je u radu. Treba smisliti recenicu (neki je zovu afirmacija) koju je potrebno spustiti u podsvest. Recimo, ovakva recenica:

Ja tačno znam najbolji način da se organizujem.

Nakon sto odradite PSTEC pozitiv sa ovom recenicom,  u toku dana ce vam “iskociti” iz secanja jos neki dogadjaj u vezi neorganizovanosti. Zapisite taj dogadjaj ili dogadjaje i kad budete imali vremena, obrisite ih. Budite “budni” i svesni svojih osecanja i secanja koja vam iskacu iz podsvesti. Nakon brisanja sa klik trekom, ponovite pozitiv i osluskujte svoju podsvest. Primetite kad vam opet “iskoci” neki dogadjaj. Obrisite ga pa odradite pozitiv. Ponavljajte ovako sve dok postoji i najmanji delic negativnog osecanja ili secanja na prosle dogadjaje u vezi vaseg problema. Mozda se pitate koliko puta tako? Dok ne osetite da je recenica integrisana u vas i da ste se poistovetili sa njom. Nastavite da radite sve dok ne osetite da ne morate vise. Nakon sto zavrsite, primeticete kako se vasa organizovanost povecava, spontano i bez napora.

Zatim mozete da predjete na sledeci problem na kojem zelite da radite. Savet je: Najvece probleme prvo. Ako ne znate kako da sastavite recenicu (afirmaciju), imate uputstvo ovde. Za sve nedoumice, potrazite savet od nekog PSTEC terapeuta. Oni daju besplatnu podrsku emailom.

Zelim vam mnogo uspeha u radu.

NAPOMENA: Ovo je najvaznija stranica. Stavite je u bookmark i radite kako ovde pise.

Update: juli 2015.

Zbog audio trake koja je kasnije izdata, PSTEC negativno, preporucujem da procitate i ovu stranicu.

————————————

Institut Tri Principa pomaže ljudima da u sebi prepoznaju Mudrost, Sreću, Mir, Ljubav i Zdravlje, naše izvorno, prirodno stanje dostupno u svakom trenutku.

 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s