Pozitiv

PSTEC pozitiv (positive) je neophodna “alatka” koju bi trebalo imati, i koja nije besplatna, nazalost. (Ali postoji i besplatna alternativa.) Ova audio traka sluzi za menjanje negativnih uverenja i navika. Zamislite da imate u kuci hipnotizera koji vam je 24 sata dnevno na raspolaganju. E, to vam je ovaj audio. 🙂

Mozete je kupiti posebno ili, jos bolje, u paketu, recimo Level 1, u kojem se jos nalaze i trake EEf, koje su u stvari klik trekovi 3 i 4, sa pojacanom efektivnoscu. Sam PSTEC pozitiv se sastoji od 2 audio trake, verzija sa tapkanjem i verzija bez tapkanja.

Kako to radi, zapitacete se? Evo generalnog uputstva za primenu pozitiva:

Sumirati pozitivnu afirmaciju u kratkoj recenici, kao da je vec ostvareno ili da ce biti ostvareno.

Valjan primer:
– Ja sam relaksiran i pun samopuzdanja kad upoznajem novu osobu.
– Bicu relaksiran i pun samopouzdanja kad upoznajem novu osobu.

Loš primer:
Ja necu biti nervozan kad upoznajem nove ljude.

UPUTSTVO za pozitiv audio 1 – verzija sa tapkanjem

1. Sumirati pozitivnu afirmaciju u kratkoj recenici, kao da je vec ostvareno ili da ce biti ostvareno

2. Napisati smišljenu afirmativnu recenicu na papiru i staviti ispred sebe.

3, Procitati recenicu 6 – 7 puta naglas i zamisliti da je vec ostvarena afirmacija

4. Pustiti positive audio 1.

5. Kako otvaramo i zatvaramo kapke ociju, pogled neka bude usmeren na papir sa pozitivnom afirmacijom. Umesto na papiru, moze biti otkucani tekst na monitoru, najbolje uvelican, u Wordu ili Wordpadu.

UPUTSTVO Za pozitiv audio 2 – verzija bez tapkanja u trajanju od 2 min.

1. Sumirati pozitivnu afirmaciju u kratkoj recenici, kao da je vec ostvarena ili da ce biti ostvarena.

2. Ponoviti 6 – 7 puta u sebi, zamisliti da je ostvarena afirmacija i koristi koje dobijamo ostvarivanjem afirmacije.

3. Pustiti positive audio br. 2.

4. Dok audio ide ponavljati svo vreme afirmaciju i zamisliti kretanje kroz prostor: šetam, putujem i primecujem što više detalja na tom putu. (kretanje može biti bilo kuda, bilo kojim prevoznim sredstvom: hodanje, plivanje, planinarenje, auto, voz, autobus…)

Postoje jos neki paketi koji sadrze pozitiv, recimo ovaj. Ove trake nisu besplatne ali ako vam je to skupo, mozete umesto pozitiva koristiti “autogeni trening”, ali ja ipak preporucujem pozitiv jer je mnogo efektivniji.

PSTEC pozitiv sluzi za menjanje uverenja i treba uvek rasclaniti sta su osecanja a sta su uverenja. I ne treba ih brkati, jer se to cesto desava. Pre primene PSTEC pozitiva treba obrisati sa klik trekom sva negativna osecanja tj. dogadjaje u vezi te afirmacije kojih god se setite.

Nakon toga ponoviti proces (brisati osecanja pa primeniti pozitiv) onoliko puta koliko je potrebno. Vise o tome na stranici SAVETI.

Evo jedan koristan post sa foruma:

“Ako imate problematicnih emocija KAO I problematicnih uverenja koja su u srzi problema, onda rad samo sa emocijama a ne i sa uverenjima, ce cesto biti samo privremeno resenje.

Nije da je problem ostao i da se vratio, nego problem nikad nije u potpunosti resen. To je kao zeravica u sumi nakon pozara koja se moze ponovo razbuktati.”

Da bi pravilno primenili PSTEC pozitiv, sva potrebna uputstva se nalaze u paketu PSTEC positive secrets. Naprimer kako se pravilno sastavljaju recenice i sta jos fali gornjim boldovanim recenicama da bi ih podsvest prihvatila. (Te recenice podsvest najverovatnije nece prihvatiti i treba ih dodatno prilagoditi.)  Zatim, zasto velika vecina afirmacija koje mozete pronaci na internetu nemaju efekta i ne valjaju i slicno.

————————————

Institut Tri Principa pomaže ljudima da u sebi prepoznaju Mudrost, Sreću, Mir, Ljubav i Zdravlje, naše izvorno, prirodno stanje dostupno u svakom trenutku.

 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s