Prosli zivot

– A sta je sa secanjima na prosli zivot?

– Ovo nije bas cesto pitanje ali ako neko ima ono sto veruje da su iskustva iz proslog zivota, sto takodje nosi negativnu emociju, onda to obrisite. To uradite nezavisno da li verujete u prosli zivot ili ne. Obrisite sta god se javi, jer se to javlja u umu sa razlogom. Jednom kad podsvest shvati da se sa tim stvarima moze raditi, vrlo cesto ce to ponuditi za brisanje i ponekad se te stvari mogu pojaviti iz proslih zivota. Ne misli svako na isti nacin o tome, ali ono sto sigurno znam, ako se javi, javlja se sa razlogom. A ako je povezano sa negativnim osecanjem, obrisite to svakako. Nemate nista da izgubite, mozete samo dobiti. Zato, bez obzira na vasa verovanja, ako izgleda kao da je iz proslog zivota, ali nosi negativnu emociju, onda to obrisite. To bi bio moj savet za svakog.

– Kad su u pitanju terapeuti, ukljucujuci zivotne trenere (life coach) i slicno, bez obzira na nivo, vi samo pomazete. Sto manje definicija, osudjivanja i ideja imamo, ili ideala, vise smo u stanju da pomognemo tim ljudima. Ovo je takodje primenjivo na nekog ko radi samopomoc. To je malo teze, jer radite na svom umu, ali nije nemoguce. Samo je barijera ako mi mislimo tako. Ali razlog zasto kazem ovo i zasto je vazno je da vam se ovo moze pojaviti kao nesto vrlo nepoznato u vasem umu a vi to mozete poceti osudjivati. Najvaznija osuda je da mozete reci da to nije vazno i da to odbacite.

Imam jedan primer kad sam radio sa jednom zenom pre par godina i moje uputstvo za svakog sa kim radim je: Sta god ti se javi, bez obzira da li je film, video, slika, osecanje, emocija, misao, sta god, reci mi. Sta god bilo, ne osudjuj, ne misli da je nevazno, samo iznesi, da vidimo sta je to.
Radili smo na problemu i nakon pustanja klik treka, pitao sam da li joj se jos nesto pojavilo, neka misao ili neko drugo osecanje?
Rekla je: Da, ali to nije bitno.
Rekao sam: Molim?!? Sve je vazno, sto se pojavi. Reci mi.
Ona je rekla: Pa, javila mi se slika lica klovna.
Kako se osecas u vezi toga?
Rekla je: Pa, to nije vazno jer to nisam nikad videla ranije.
OK, zabavi me. Kako se osecas? Opisi mi to.
Opisala je to prilicno grozno.
Imala je fobiju od klovnova.

– Da, to je cesta fobija.

– I strah je bio na devetki. Dakle, bio je vrlo velik kad se fokusirala na njega. Kad ga nije potiskivala. Rekao sam: Fokusiraj se na lice klovna i na strah. Probaj sto jace mozes. Ona je to uradila kasnije i spustila na nulu.
Kako se sad osecas?
Dobro.
Kako je sa licem klovna?
Pomalo mutno, ne mnogo cisto.
Odakle ti to?
Rekla je: Jos uvek nemam pojma.

Vratili smo se na prethodno sto smo radili, da testiramo. Znate, kakvo je na skali od nula do deset. I to smo takodje spustili. Zanimljivo…

Ja kazem, ne osudjuj. Podsvest komunicira na razne razlicite nacine i mnogi nisu logicni. I intelekt… Kao sto si rekao na pocetku, nemoj koristiti intelekt ovde. Osim mozda sortiraj i prepoznaj ali ne analiziraj ili procenjuj da li je nesto relevantno ili ne.

– Kad sam rekao da terapija nije intelektualna vezba, mislio sam iz perspektive klijenta. Terapeut ocigledno treba da pristupi tome na pravi nacin. Da se vratim na pitanje o proslim zivotima. Ako terapeut radi sa nekim i nesto iskrsne za sta tvrdi da je iz proslog zivota a terapeut ne veruje u prosle zivote, onda nemoj reci: Oh, izvini ali ja ne verujem u prosle zivote, nemoj to obrisati. 🙂 Tesko da mogu verovati da sam ovo rekao ali iskustvo u terapiji je siroko. Ne osudjuj, samo obrisi.

A jedno od zanimljivih stvari je da vrlo rano, kratko nakon sto sam prvi put oslobodio, uz pomoc PSTEC-a, nekom ko je vrlo strastveno verovao u prosle zivote… Ta osoba je mislila na 14-15 zivota, tako nekako. I u njenom umu ona je vrlo jasna o tome: Ja imam vrlo mnogo proslih zivota. Ona je koristila PSTEC da prodje kroz to i obrise negativne dogadjaje povezane sa svim tim i otkrila je da ju je iskustvo potpuno promenilo. I tako, rekao bih, sta god neko veruje, obrisite to i kao sto sam rekao o klovnovom licu, mi ne znamo tacno kako je to povezano sa bilo cim sto je bilo radjeno. Ali ocigledno ima neka vrsta veze i ima smisla to obrisati.

– I nije vazno zasto i sta je morao da radi sa tim ali je to bilo deo mreze.

————————————

Institut Tri Principa pomaže ljudima da u sebi prepoznaju Mudrost, Sreću, Mir, Ljubav i Zdravlje, naše izvorno, prirodno stanje dostupno u svakom trenutku.

 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s