Nemam secanja

– Ako nemam secanja, mogu li izmisliti neki dogadjaj sa kojim se javlja osecanje?

– Moguce je uraditi to. I ponekad je to sasvim prikladno. I to je u vezi sa onim sto smo ranije govorili o podsvesnoj mrezi. Ponekad je nesto toliko traumaticno, da je potpuno zakljucano od svesnog uma. A primer je to sto mi je neko pisao nedavno. Otkrio je da je bio zlostavljan u mladosti ali nema svesnog secanja o tome. Jedini razlog da zna o tome je sto je ta osoba vrlo uznemirena. Ne zna zasto ustvari i sta se desilo. Razne stvari su mu se desile dok je bio vrlo mlad. Ali nema svesnog secanja o tome. Ali mu je jedan od braca pricao o tome. Rekao je: Kako izlazis na kraj sa tim ako nemas secanja?

Postoje dva moguca pristupa. Jedan pristup je da se koristi akcelerator… Nismo mnogo pricali o njemu ali to mu je jedan od osnovnih zadataka. Jedna od primarnih funkcija, osim ubrzanja napretka sa mnogo sugestija dok koristite klik trek, da radi brzo i temeljno, koliko je god moguce. To je jedna funkcija akceleratora.

Takodje, on stimulise dozivanje u svest, dizajniran je da pomogne ljudima da dozovu u svest stvari koje su inace skrivene. I tako, moguce ga je koristiti da se oslobode zakljucana secanja i da se otkljucaju da bi se moglo raditi na njima. To je jedan vrlo vazan razlog, ako imate pristup akceleratoru, je da vam dozvoljavaju da ponovo pronadjete materijal, koji inace nije na raspolaganju. I to moze biti vrlo temeljna implikacija za terapiju.

Druga stvar koja se moze uraditi je da mozete izmisliti secanje, do odredjene mere, izmisljeno secanje sta se moze desiti. To sam ja sugerisao onoj osobi, posto mu je brat rekao sta se desilo, da moze imati ideju sta se desilo. Da je u redu da izmisli nesto i da odradi klik trek na tom osecanju koje je povezano sa tim. Da bi to uradio, da bi popunio praznine, najlaksa stvar da podsvest uradi je da pristupi originalnom secanju da bi popunila detalje. Dakle ima smisla to uraditi. Treba samo biti oprezan, ako neko to radi, mora to tretirati kao stvarno secanje, jer nije. Ako neko odluci da smisli nesto da bi radio na problemu. Dakle, to je jedino upozorenje. AKo neko to radi, treba da bude oprezan i treba da bude pazljiv kako to radi. Ali je moguce to raditi. Mozete smisliti secanje na koje je prikaceno osecanje, da bi srusili to osecanje i odradili to. A razlog zasto to funkcionise je da bi popunili izmisljeno secanje, podsvest pokupi informacije iz onog sto misli da se stvarno desilo i to funkcionise. Ali bolje je ako koristite stvarno secanje a akceleratori vam pomazu u tome.

————————————

Institut Tri Principa pomaže ljudima da u sebi prepoznaju Mudrost, Sreću, Mir, Ljubav i Zdravlje, naše izvorno, prirodno stanje dostupno u svakom trenutku.

 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s