Um luta

– Moj um luta. Da li je to problem i da li to cini PSTEC neefektivnim?

– To zavisi od toga na cega vam um odluta. Recimo, ako je to sta mi treba za zurku veceras. Onda ce to verovatno uciniti traku manje efektivnom. Ali moze biti da ako se fokusirate na jednu stvar, da se mozda i druga secanja pojave u umu koja treba da budu resena. To je sasvim prirodno zbog nacina na koji um radi. Kao mreza je, iskustva su kao povezana mreza i posto um pokusava da nadje znacenje i obrazac u tim iskustvima, neko zavrsi tako da, razmisljajuci o necemu, ponekad ce mu druge stvari iskociti u umu.

Ono sto pokusava je nastojanje da prati uputstva, sto je moguce blize, da ostane na zadatku. Sto vise neciji um luta, to je vise moguce da treba pustati traku vise od jedanput ali to, znate, nikako nije katastrofa. Stvar je u tome da ne treba razmisljati o kupovini dok slusate klik trek. 🙂

– Osim ako je kupovina traumaticna. 🙂

– Da, osim ako je kupovina traumaticna. Ali osim toga, to ne treba da je problem. Kao sto sam rekao, mi smo vec govorili o tome. Nekad mislite o jednoj stvari, mozda se koncentrisete na ljutnju koja je povezana sa necim i otkrijete da se pojavi druga emocija. Ponekad, takva stvar se dogodi i to ne bi trebalo da je problem. U drugom slucaju, mozda, dok slusate traku, misao ili secanje se vrati i vi mislite: Oh, mozda je to povezano. Dakle, to znaci da pustite ponovo traku, ne neophodno tog dana, mozda drugom prilikom. Bez nekog pravila. Do odredjenog stepena, pratite svoj instinkt. Ako se nesto pojavi dok koristite klik trek a cini vam se vazno, onda to tako i tretirajte.

Ali nastojte da pratite uputstva. Ne do perfekcije, jer ljudi nisu automati i zato je prirodno za ljude da mozda zaborave da tapkaju na nekom delu trake, ali se samo vratite nazad na zadatak. Nema problema. Ja sam juce koristio PSTEC positive pre ovog podcast-a. Bio sam svestan da sam u prethodnom podcast-u bio dosta nervozan. Zato sam koristio PSTEC positive da smanjim nervozu da bih sad pricao sa tobom. Mislim da je sad nemam uopste. Dakle, radio sam PSTEC positive. Ja obicno ne koristim cesto moje trake jer kad ih slusam, mislim na to da bih mogao ovo promeniti ili ono poboljsati. I to me pomalo ometa. 🙂 Ja ih koristim, ali posto sam ih kreirao, imam jedinstvenu perspektivu na njih.

Ali sam zaboravio na jednom delu da tapkam. Zato sam se vratio na zadatak i nije bilo problema. Nervoza je nestala umnogome. Dakle, to nije problem sve dok se neko u osnovi trudi da prati uputstva.

– Dakle, ako malo odlutam, da tako kazem, skoro nesvesno, onda se samo vratim nazad. I samo nastavim.

– Da, samo nastavis.

– Ja uvek kazem, pisanje je akt razmisljanja. Pa ako druga secanja iskoce, zapisite ih nakon sto zavrsite klik trek. One mogu pomoci u radu.

————————————

Institut Tri Principa pomaže ljudima da u sebi prepoznaju Mudrost, Sreću, Mir, Ljubav i Zdravlje, naše izvorno, prirodno stanje dostupno u svakom trenutku.

 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s